Zawodnicy odchodzą z GTT Diament. Jest oświadczenie zarządu klubu!

Podoba Ci się ten materiał? Udostępnij go na Facebooku!

W piątkowy wieczór kilku zawodników GTT Diament Gniezno opublikowało na Facebooku wpisy odnoszące się do ich przyszłości sportowej. Pisali o rezygnacji z członkostwa w klubie i powodach takiej sytuacji.

O sytuacji w Diamencie: My zawodnicy grupy triathlonowej GTT Diament Gniezno informujemy, że z dniem dzisiejszym złożyliśmy pismo o zmianie barw klubowych i rezygnacji z członkostwa w klubie. Nie była to łatwa decyzja ale trwający od dłuższego czasu brak porozumienia z Zarządem klubu, nie wywiązywanie się z obietnic złożonych na spotkaniu organizacyjnym rozpoczynającym nowy sezon. Brak zaufania do zarządu klubu, wprowadzanie nas w błąd (chociażby odnośnie wydania rowerów), nieprzyjemne odzywki oraz traktowanie przez opiekuna/trenera Pana Grzegorza zawodników, które nie przystoją osobie na takim stanowisku. Zostawiliśmy w tym klubie kawał serca, więc nie było to łatwe, ale niestety w związku z ostatnimi wydarzeniami zostaliśmy do tego zmuszeni. Chcielibyśmy jednocześnie podziękować obecnym trenerom, którzy z obecną sytuacją absolutnie nie mają nic wspólnego

wpis o takiej treści opublikowali przynajmniej dwaj reprezentanci GTT Diament Gniezno.

Z nieoficjalnych ustaleń wiemy, że takie posty pojawiły się u większej liczby zawodników. W związku z tym na drodze telefonicznej postanowiliśmy poprosić prezesa GTT Diament Gniezno Roberta Mikołajczaka o komentarz w tej sprawie. W odpowiedzi otrzymaliśmy oświadczenie, którego pełną treść publikujemy poniżej.

ZOBACZ TAKŻE:   Kevin Fajfer podsumował zimę. Imponujące zaplecze sprzętowe!

Powinniśmy zainteresować się jakimś tematem? Daj znać na redakcja@sportzpazurem.pl lub telefonicznie 736 851 097!

Koniecznie polub nas na Facebooku: